Sculpture Garden

THE SCULPTURE GARDEN TRANSFORMED INTO A LABYRINTH

The Montreal Museum of Fine Art is presenting a brand-new installation that will transform Du Musée Avenue into a pedestrian mall for the fourth year in a row. Created by NIP PAYSAGE (Montreal), the winner in the MMFA’s call for invitational tenders, and produced with support from the City of Montreal, this installation invites passers-by to explore a 600-m2 maze. Designed in relation to Mount Royal, like a green belt that reflects the decorative textures of the mountain, the maze also serves as a fun way of (re)discovering the twenty-two works in the Museum’s Sculpture Garden.

This outdoor public art project is an opportunity for the MMFA to encourage local and international artists and designers to develop creative, constructive and innovative concepts, and to display them in a dedicated exhibition space. A reference in the cultural community, the Museum has taken on the mission of staying abreast of new trends and innovations and making a place for these artists within the institution.